Inbraak

Een inbreker die vanuit je tuin een ruit inslaat kan al heel snel in een pand komen te staan. Wanneer hier dan ook nog kostbare spullen in staan dan kan een inbreker deze gemakkelijk meenemen en hier buit van maken. Om deze reden is raambeveiliging als middel tegen inbraak iets wat heel erg handig kan zijn. Als je ervoor kiest om raambeveiliging toe te passen op je huis dan maak je het inbrekers bijna onmogelijk om nog daadwerkelijk in te breken. Een andere reden waarom raambeveiliging een goede manier is om inbrekers te weren is omdat ramen een van de zwakste plekken zijn waar inbrekers kunnen binnen komen. Het belang van raambeveiliging moet dan ook zeker niet onderschat worden.

Inbraak

Raambeveiliging maakt het inbrekers moeilijk

Bij een raam horen eigenlijk alle onderdelen tot de gevarenzone. Dit betekent dat alle onderdelen een inbraak kunnen tegenhouden of waar kunnen maken. Om een raam goed te kunnen beveiligen moet er allereerst gekeken worden welke onderdelen vervangen kunnen worden om zo uiteindelijk de veiligheid te garanderen. De meest zwakke plek van een raam is natuurlijk het glas omdat dit makkelijk ingeslagen kan worden en hierdoor breekt. Op dat moment is het heel gemakkelijk om de woning te betreden. Daarnaast is het ook zo dat de sloten en scharnieren een gevoelig punt zijn die zeker wel aandacht verdienen als het aankomt op raambeveiliging. Doordat bijna alle onderdelen van een raam behoren tot de gevarenzone is het heel erg belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan het totale raam.

gebroken glas

Onderdelen waarbij raambeveiliging toegepast moet worden

Het is heel belangrijk om rekening te houden met het glas. Door het inslaan van het glas kan een inbreker al heel snel naar binnen. Wanneer je dus gebruik gaat maken van inbraakvertragend glas dan kun je inbreker tot wel 5 minuten vertragen voordat deze binnen is. Vaak is het zo dat dit de inbrekers al heel erg afschrikt. Daarnaast zijn er ook nog de kozijnen. Wanneer een inbreker geen geluid wilt van glasgerinkel zal deze ervoor kiezen om het kozijn te forceren. Hierdoor kan beveiliging tegen inbraak helemaal optimaal gemaakt worden door de kozijnen te voorzien van kozijnankers. Met kozijnankers is het eigenlijk zo dat het forceren van een kozijn geen optie meer. Daarnaast is de kwaliteit van de sloten ook erg belangrijk bij raambeveiliging. Er zijn verschillende soorten sloten van belang voor een optimale beveiliging. Door gebruik te maken van combinaties als het aankomt op de beveiliging zorg je ervoor dat je het inbrekers erg moeilijk maakt om via het raam in te breken.

Comments are disabled.