aanhangwagen kopen in Groningen

Een nieuwe aanhangwagen kopen in Groningen? Bij Fripaan in Marum ben je aan het juiste adres voor tweedehands en nieuwe aanhangwagens. Als premium dealer van Hapert, de marktleider op het gebied van lichte aanhangwagens, koop je bij ons altijd een stevige en betrouwbare aanhangwagen.

Veel bouwbedrijven en hoveniersbedrijven maken gebruik van een aanhangwagen voor het vervoer van bouwmaterialen en gereedschap. Maar ook als particulier is het handig om een aanhangwagen te kopen. Een aanhangwagen komt namelijk altijd wel van pas. Denk bijvoorbeeld tijdens het klussen, verbouwen, opruimen, verhuizen of tijdens om bagage mee te nemen op vakantie.

Waarop letten bij een aanhanger kopen?

Bij het kopen van een nieuwe aanhangwagen is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Wij hebben deze aandachtspunten voor je op een rijtje gezet om het kopen van een aanhangwagen makkelijker te maken.

Geremd of ongeremd

Bij het kiezen van een aanhangwagen heb je de keuze tussen geremde en ongeremde modellen. Bij geremde aanhangwagens is er een rem systeem ingebouwd en bij ongeremde aanhangwagens niet. Geremde modellen zijn duurder, maar bieden ook extra veiligheid door het remsysteem op de aanhanger. Zeker als je van plan bent om zwaardere ladingen te gaan vervoeren, dan kan je het beste kiezen voor een geremde aanhangwagen. Voor lichte ladingen is een remsysteem niet nodig en is een ongeremde aanhanger dus prima.

Type aanhangwagen

Het kiezen van een type aanhangwagen is afhankelijk van het gebruik. Waarvoor wil je de aanhanger gebruiken? Kies een type aanhangwagen dat het beste past bij het gebruik. Voor hoveniers is een kipper aanhangwagen de beste optie, zodat ladingen zand, afval en grind gemakkelijk uit de aanhangwagen gekiept kunnen worden. Je hebt de keuze uit verschillende modellen: open, gesloten, plateau en kipper. Ieder type aanhanger heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Comments are disabled.