een schep in de grond

Een mooie tuin is de wens van velen. Maar hoe bescherm je je tuin nu tegen de weersinvloeden van alle seizoenen? In dit artikel geven we je 5 tips.

1: Verpak je planten in luchtig materiaal

De meeste planten hebben net als ons een hekel aan de winter. Heb je geen plek meer in de schuur om je planten te laten overwinteren? Geen probleem, kleed ze gewoon aan en bescherm ze tegen de kou. Je kunt je planten op verschillende manieren inpakken en met verschillende soorten materialen, denk bijvoorbeeld aan oude lakens. Het materiaal moet in ieder geval luchtig zijn, je moet de plant natuurlijk wel laten ademenen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt je plant verdedigen tegen de kou, ook kun je iets om de plant heen bouwen om de kou ‘buiten’ te houden.

2: Ga voor meubelen die elk seizoen doorstaan

Hoe lastig is het om elk seizoen maatregelen te moeten nemen voor je tuinmeubelen. Het naar binnen en naar buiten slepen van je tuinset wordt vaak als een grote ergernis gezien. Kies bijvoorbeeld voor een stenen of metalen tafel, deze overleeft zo’n beetje alle weersomstandigheden. Ook hebben deze meubelen vaak minder onderhoud en zorg nodig zodat je in elk seizoen van je tuinset kunt genieten.

3: Maak gebruik van muurafdekkers

Heb je een vijver of verschillende muren in de tuin? Overweeg dan eens om deze te beschermen met bijvoorbeeld een muurafdekker. Met een muurafdekker bescherm je het object tegen verschillende weersomstandigheden. Het is niet alleen functioneel maar het staat ook netjes in de tuin. Een muurafdekker zorgt voor een mooie afwerking van de muur die ook nog als bescherming functioneert. Muurafdekkers zijn er in verschillende soorten en maten afhankelijk van jouw wensen en de muur.

4: Bekijk eens de mogelijkheden voor kunstgras

Het gras in tuinen brengt veel onderhoud met zich mee. Tegenwoordig zijn er een hoop goede alternatieven op de markt. Met kunstgras maak je het jezelf een stuk gemakkelijker, niet iedereen houdt ervan om te tuinieren. Het scheelt je maaien, onderhouden, zaaien en alles wat komt kijken bij een echt grasveld. Er zijn verschillende soorten kunstgras die heel dicht bij de feeling van ‘echt’ gras komen.

5. Ga voor steigerhout!

Last but not least: ga voor steigerhout! Steigerhout is een natuurproduct dat goed kan overleven in alle vier de seizoenen. Natuurlijk heeft steigerhout wel onderhoud nodig maar dit is prima te doen zonder veel moeite. Waar we het bij tip 1 hadden over het inpakken van je planten, kan die voor steigerhout ook goed zijn. Het is echter wel heel belangrijk dat ook het steigerhout ruimte krijgt om te ademen. Tip: Gebruik steigerhouten tuinmeubelen in de winter gewoon binnen en creëer een stoere en gezellige sfeer in huis!

Comments are disabled.