ledlampen

Als het gaat over LED-verlichting zijn ‘energiezuinig’ en ‘kostenbesparend’ termen die vaak naar voren komen. Alleen brengt het overstappen naar LED-verlichting nog veel meer voordelen met zich mee. In deze blog vertellen wij jou 5 redenen om de overstap te maken naar LED-verlichting.

Energiezuinig

Ondanks het feit dat dit zo vaak genoemd wordt, is het toch wel één van de belangrijkste voordelen van LED-verlichting. Uit de praktijk is gebleken dat LED-lampen tot wel 90% zuiniger kunnen zijn dan gloeilampen. Met de snel stijgende energieprijzen in het achterhoofd, kunt u zich voorstellen dat de kostenverschillen tussen LED-verlichting en traditionele verlichting aanzienlijk zijn. Dus waarom niet gelijk overstappen?

Langere levensduur

Standaard gloeilampen hebben gemiddeld een levensduur van 2.000 uur, terwijl de levensduur van een LED-lamp gemiddeld 50.000 uur is. Een LED-lamp gaat dus maar liefst 25 keer langer mee dan een traditionele gloeilamp. Een LED-lamp is ongeveer 6 keer zo duur als een traditionele lamp, dit betekent dus dat je eigenlijk al geld bespaart op de aanschafwaarde.

Het is een stuk veiliger

Mocht u nog twijfelen om over te stappen, dan kan het feit dat een LED-lamp een stuk veiliger is jou misschien over deze drempel helpen. LED-lampen worden namelijk niet zo gloeiendheet als een halogeen- of gloeilamp. LED-verlichting wordt hoogstens handwarm, helemaal met kinderen thuis is dit een factor om rekening mee te houden. Led is een stuk veiliger dus.

Ze zijn sterker

In halogeen- en gloeilampen zitten een gloeidraad, deze is erg fragiel en is bij het minste of geringste stootje kapot. Een grote kans dus dat de lamp kapot is als je hem per ongeluk een keer laat vallen. LED-lampen hebben geen gloeidraadje en zijn dus een stuk minder kwetsbaar. Geen man over boord dus wanneer je ongelukkig met je grote teen tegen tafel stoot en de lamp laat vallen.

Minder vermoeiend voor de ogen

Bij LED-verlichting zijn de trillingen niet aanwezig die wel aanwezig zijn bij TL-verlichting en spaarlampen. Het ontbreken van deze trillingen zorgt ervoor dat het een stuk minder vermoeiend is voor de ogen. Met werkverlichting is het bijvoorbeeld erg aantrekkelijk om voor werkgevers om LED-lampen te kiezen, zo is het namelijk een stuk minder vermoeiend.

Comments are disabled.