beveiliging

Inbrekers worden tegenwoordig steeds slimmer en daarom is het zaak om je woning goed te beveiligen. Dat doe je natuurlijk in eerste instantie door je ramen en deuren op slot te doen wanneer je niet thuis bent of slaapt, maar er zijn nog meer manieren van beveiliging. In dit artikel geef ik je 4 tips waardoor jij je woning een stuk veiliger kunt maken. 

Een omheining

Heb je een vrijstaande woning? Dan kan het zeker geen kwaad om een poort voor je deur te plaatsen. Houten poorten kunnen hierbij al een heel stuk doen, maar zijn vaak gemakkelijk open te maken of overheen te klimmen. Een elektrische poort is hier dan ook een goede uitkomst. Zeker als je ervoor zorgt dat ze er niet makkelijk overheen kunnen klimmen. Nog beter is om een elektrische poort te combineren met één van onderstaande beveiligingstools. Zo kun je een camera ophangen bij de poort zodat je ziet wie er naar binnen wil. Is degene gewenst? Dan kun je de poort voor hem of haar open doen. 

Camera’s 

Of ze nu echt werken of niet werken, camera’s schrikken ongewenste bezoekers sneller af. Je kunt hier echte camera’s voor gebruiken zodat je van binnen ook kunt zien wat er gebeurt, maar je kunt ook kiezen voor dummy camera’s. Zorg dan natuurlijk wel dat het realistisch overkomt, want inbrekers weten inmiddels het verschil wel. Ook maken mensen tegenwoordig steeds meer gebruik van video deurbellen. Deze werken op bewegingssensoren en geven jou automatisch een seintje als er wat gebeurt. 

Lichtsensoren

Net als camera’s werken lichtsensoren afschrikkend. Deze lichtsensoren werken op beweging. Wanneer er iemand door de sensor loopt, zal het licht meteen aan gaan. Hierdoor staat diegene dus letterlijk in de spotlight en dat zal hem of haar snel afschrikken. Daarnaast kun jij hierdoor zien dat er iets aan de hand is. Door dit rondom je woning op donkere plekken te installeren, kun je er als ongewenste gast haast niet doorheen komen. 

Neem een hond 

Een hond is niet alleen erg lief, maar kan ook erg handig zijn tegen inbrekers. Je viervoeter slaat namelijk meestal aan als hij voelt of ziet dat er iemand in de buurt van het huis komt. Dit schrikt de inbrekers vaak al af of het maakt jou wakker, waardoor je kunt gaan kijken wat er aan de hand is. Wil je je man, vrouw, vriend of vriendin overtuigen voor het nemen van een hond? Dan kun je dit wellicht gebruiken als goede reden.

Comments are disabled.