tuinonderhoud

Tijdens de zomermaanden wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van jouw tuin. Het is dan wel zo fijn als de tuin er ook mooi bij ligt! Maar hoe laat je de tuin er weer als nieuw uitzien? Of je nu groene vingers hebt of niet, met deze handige tips kun je direct aan de slag! Begin bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de dakgoot en het opruimen van het terras. Door deze klusjes direct uit te voeren kun je voor je het weet weer heerlijk genieten van jouw eigen groene paradijs.

1. Verwijder takken en bladeren

Door het gure weer in de de herfst- en wintermaanden komen er veel bladeren, takken en ander vuil in de tuin terecht. Het is het makkelijkst om hier dan ook mee te beginnen. Veeg alles bij elkaar en stop het in een vuilniszak. Vergeet niet om de dakgoot ook meteen mee te nemen, aangezien deze verstopt kan raken! Zie je het niet zitten om zelf het dak op te klimmen? Laat het schoonmaken dakgoot dan over aan een expert. Door de dakgoot minstens eenmaal per jaar schoon te maken voorkom je lekkages en schade aan de woning.

2. Benut je groene vingers

Wanneer al het oude plantmateriaal is verwijderd kun je beginnen met het toevoegen van nieuwe planten! Shop mooie tuinplanten in een tuincentrum of zaai bloemen of groenten en kruiden in aparte bedjes met verse aarde. Met een bloemenmix kun je elke lege plek in je tuin gemakkelijk omtoveren tot een kleurrijk bloembed. Of vul wat potten met verschillende soorten tuinplanten. Zo voeg je gemakkelijk wat meer sfeer toe aan de tuin.

3. Spuit je terras schoon

De volgende stap is om het terras goed schoon te maken. Gebruik hier het liefst een hogedrukspuit voor, zodat je met de harde waterstraal al het vuil en groene aanslag binnen een handomdraai verwijdert. Spuit ook gelijk je tuinmeubels schoon, of zelfs de gevel van de woning, als je toch bezig bent!

4. Creëer een fijne zitplek

Als de tuin helemaal op orde is kun je als finishing touch een fijne zitplek creëren. Heb je die al? Kijk dan of jouw tuinmeubels nog steeds in goede staat verkeren of dat ze een upgrade kunnen gebruiken. Comfortabele tuinmeubels zorgen er namelijk voor dat je nog meer van jouw tuin kunt genieten. En vergeet natuurlijk niet om een parasol te plaatsen, zodat je op warme dagen heerlijk in de schaduw kunt zitten. Laat die warme dagen maar komen!

Comments are disabled.