3 tips voor een grote tuinverbouwing

tips grote tuinverbouwing

Je tuin verbouwen wordt vaak onderschat. Zeker als je van plan bent op je oude tuin helemaal te verwijderen om vervolgens een nieuwe tuin aan te leggen, dan is dit een flinke klus. Bij deze klus is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Hieronder geven we drie handige tips voor het zelf uitvoeren van een grote tuinverbouwing.

1. Zorg voor de juiste gereedschappen

Als je van plan bent om zelf een grote tuinverbouwing uit te voeren, dan is het belangrijk om te beschikken over de juiste tuingereedschappen. Je kan ervoor kiezen om sommige gereedschappen te huren of om tweedehands aan te schaffen om geld te besparen.

2. Huur een afzetcontainer

Bij een grote verbouwing komt veel grond- en tuinafval kijken, daarom is het erg handig om een container te huren. Veel mensen kiezen ervoor om een aanhangwagen te huren, echter kost dit vaak duurder als je de huurprijs en benzine bij elkaar optelt. Ook kost het afvoeren van tuinafval met een aanhanger enorm veel tijd. Bij een grote tuinverbouwing kan je soms wel 3 á 5 keer heen en weer rijden naar de vuilstort. Een of meerdere afzetcontainers huren is dan ook vaak een efficiëntere en goedkopere oplossing. De hoeveelheid afval bij het verbouwen van je huis kan snel oplopen. Het is belangrijk om van te voren in te schatten hoeveel afval je verwacht af te voeren en welk soort afval. Zo is voor gras en snoeiafval een tuinafval container geschikt, maar als je ook een oud tuinhuis of bestrating wilt afvoeren kan je beter kiezen voor een bouwafval container

3. Maak een planning

Je kan altijd starten met het verwijderen van je oude tuin. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van gras, tegels, planten en noem zo maar op. Maar voordat je gaat starten met de aanleg van je nieuwe tuin is het belangrijk om een goede planning te maken. Te beginnen met een tuinontwerp en het kopen van alle nodige materialen.

Gastblogs

groene tuintips grote tuinverbouwingTuinverbouwing

Comments are disabled.